Låneagenter til forbrukslån: hva må man vite?

Det har etter hvert utviklet seg til å bli et enormt marked for forbrukslån i Norge. Ofte er det ikke slik at man ønsker å vente med å spare opp penger for å kjøpe noe. Da tyr man ofte til kredittlån.

Tilbudet følger veldig ofte etterspørselen. Det betyr at man har fått en haug med banker som tilbyr forbrukslån til nordmenn. Noen av bankene er utenlandske, men brorparten er norske. Forbrukslan.club inneholder flere gode tips til hvordan du finner det beste forbrukslånet.

Mange vil nok mene at det kan være vanskelig å velge rett bank i jungelen av forbruksbanker. Derfor har det også vokst seg opp en bransje for å hjelpe låntakere å velge det beste lånet. De kalles låneagenter.

I denne artikkelen gir vi deg svaret på følgende:

– Hva en låneagent er.
– Hvordan de kan hjelpe deg å finne det beste lånet.
– Hvilke feller du skal passe deg for som låntaker.

Forskjellen hvis du søker direkte hos banken

En forbruksbank låner ut pengene sine. Det fungerer altså på akkurat samme måte som når du søker billån eller boliglån. Forbruksbanken vil være din kreditor.

En låneagent hjelper deg med å finne det beste lånet. Det fungerer på denne måten:

– Du går inn på agentens nettside.
– Du fyller inn all informasjon som banker skulle trenge når du søker lån.
– Agenten går rundt til mange forbruksbanker og samler inn diverse tilbud.
– Du vil bli presentert for det beste tilbudet etter at bankene har avgitt svar.
– Til slutt vil du selv velge hvorvidt du signerer lånepapirene og får pengene utbetalt.

Antallet partnere som tilbyr finansiering

Det er ikke alltid like lett. Veldig få låneagenter gir deg offentlig informasjon om hvilke banker som til syvende og sist vurderer søknaden din. Du kan selvfølgelig ta en telefon til banken og høre om å få en liste.

Taper du med å bruke lånemegler

Problemet er selvfølgelig at du ikke vet hvilke banker som har blitt utelukket. La oss si at du gir informasjonen din til Låneagent A. Du har stor tro på at de klarer å finne det lånet som passer deg best. Dette er tross alt noe de reklamerer med. Etter et par dager kommer de tilbake til deg og sier at du har fått innvilget lån hos Bank A. Du signerer lånepapirene og får pengene utbetalt.

Problemet er bare at Bank B, som agenten ikke hadde noe samarbeid med, ville vært et mye bedre alternativ for deg. De har et lavere oppstartsgebyr og betydelig bedre rentekostnader, slik at du unngår de dyreste forbrukslånene. I tillegg har de bedre fleksibilitet når det kommer til nedbetaling.

Slike situasjoner kan man stå i fare for å ende opp i når man søker gjennom en agent.

Gjøre jobben selv versus å bruke agent

Låneagentens forretningsforbindelser kan forhindre deg i å få det beste lånet. Det viste eksempelet vi nettopp ga deg.

Allikevel kan det være utrolig tidsbesparende. Tenk deg at du selv skulle fylt ut lånesøknader hos 10-15 norske banker. Deretter måtte du vente på at alle bankene har svart, før du igjen skal vurdere hvilke betingelser som er de beste. Dette vil ta deg svært lang tid.

Det å bruke Lendo, Zmarta eller Compareking er muligens ikke en perfekt løsning. Men det er langt på vei både tids- og kostnadsbesparende for de aller fleste som søker lån uten sikkerhet. Du skal også huske på at agentene aldri tar penger for å gjøre denne jobben. De tjener pengene sine direkte fra bankene, og dette er en kostnad som aldri vil belaste låntakeren.